Agenda

26
jun

Symposium
Rock your Brains: muziek en beweging bij het syndroom van Korsakov en overige hersenaandoeningen

Locatie
Van der Valk Hotel Ridderkerk
Krommeweg 1
2988 CB Ridderkerk
 
 
Terug naar agenda

Op woensdag 26 juni 2019 organiseert Korsakovcentrum Slingedael van Lelie zorggroep https://www.leliezorggroep010.nl/slingedael in samenwerking met het Korsakov Kenniscentrum https://www.korsakovkenniscentrum.nl/ het symposium:

Rock your Brains: muziek en beweging bij het syndroom van Korsakov en overige hersenaandoeningen

Adresgegevens: Van der Valk Hotel Ridderkerk, Krommeweg 1, 2988 CB Ridderkerk

Centraal staan de werking en invloed van muziek in en op ons brein, speciaal bij mensen met hersenaandoeningen zoals het syndroom van Korsakov. ’s Ochtends kunt u luisteren naar boeiende lezingen, ’s middags volgt u drie workshops. Ook zijn er posterpresentaties.
Sprekers zijn dr. Rebecca Schaefer, hoofd van het Music, Brain, Health & Technology lab en docent Gezondheids- en Klinische Neuropsychologie (Universiteit Leiden), dr. Martine van Zandvoort, klinisch neuropsycholoog en universitair hoofddocent (Universiteit Utrecht en UMC Utrecht) & dr. Cyrille Ferrier, neuroloog (UMC Utrecht) en dr. Jan Wijnia, specialist ouderenzorg (Korsakovcentrum Slingedael).
Dagvoorzitter is prof. dr. Albert Postma, hoogleraar Klinische Neuropsychologie (Universiteit Utrecht) en hoofd van het Memory & Space Lab. Albert Postma is tevens verbonden aan Korsakovcentrum Slingedael (Topcare) als hoofd van de onderzoekscommissie.

Het symposium is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig of persoonlijk geïnteresseerd is in het syndroom van Korsakov. Kennisdeling staat voorop! Accreditatie wordt aangevraagd.

Aanmelden en verdere informatie: https://www.korsakovkenniscentrum.nl/nieuws/save-the-date-symposium-woensdag-26-juni-rotterdam