Agenda

31
jan

Congres
Visuele waarnemingsproblemen bij niet-aangeboren hersenletsel

Locatie
Donders instituut Nijmegen
Meer informatie
www.bartimeus.nl
 
 
Terug naar agenda

Op donderdag 31 januari 2019 organiseert Bartiméus het congres over visuele waarnemingsproblemen bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH) voor professionals in de zorg. Specialisten en ervaringsdeskundigen uit binnen - en buitenland presenteren hier de nieuwste inzichten.

In Nederland zijn naar schatting ongeveer 650.000 mensen die beperkingen ervaren als gevolg van niet aangeboren hersenletsel (NAH). Elk jaar komen daar ongeveer 40.000 mensen bij. Maar liefst de helft van deze mensen heeft in meer of mindere mate te maken met cerebrale visuele waarnemingsproblemen.

Deze problemen kenmerken zich door hun complexiteit en grijpen diep in op het leven van cliënten en hun omgeving. Ons doel is om middels dit congres meer bekendheid te geven aan deze problematiek én hopelijk, door er vanuit verschillende perspectieven naar te kijken, gezamenlijk tot oplossingen te komen.

Met trots kunnen we melden dat prof. dr. Richard van Wezel dagvoorzitter zal zijn. Hij is hoogleraar Visual Neuroscience en directeur van het Donders instituut te Nijmegen.

Geïnteresseerd geraakt? Zie voor het programma, meer informatie en het aanmeldformulier: http://www.bartimeus.nl/nahcongres

Hopelijk zien we u op donderdag 31 januari 2019!