Nieuws

SYMPOSIUM ‘HET TIENERBREIN IN DE PRAKTIJK’ | 15 JUNI 2018 | VU AMSTERDAM

15 juni 2018
 
 
Naar nieuwsoverzicht

Uitnodiging landelijk symposium ‘Het tienerbrein in de praktijk. Over leren, brein en ontplooiing’ op vrijdag 15 juni 2018

 

Op vrijdag 15 juni organiseert prof. Jelle Jolles met zijn team een landelijk symposium dat voor leden van de NVN interessant is. Het is getiteld 'Het tienerbrein in de praktijk: over leren, brein en ontplooiing’.  De focus van het symposium ligt op pre-adolescenten (vanaf circa 8 jaar oud) tot en met bijna-volwassenen van ruim 20 jaar oud. Het richt zich op executieve vaardigheden, leren, sociale cognities en beleving bij adolescenten; een neuropsychologisch werkveld wat in betekenis toeneemt en betrekking heeft op functies en functiestoornissen bij adolescenten en hun ontplooiing.

 

Het symposium is opgezet om een brug te slaan tussen wetenschappelijk inzicht en de praktijk van coaching en begeleiding bij kinderen en jeugdigen. Het werkveld van opvoeding en onderwijs inclusief speciaal onderwijs dat van functiestoornissen bij jeugdigen. Daarom is het interessant voor meerdere doelgroepen: voor professionals in onderwijs en opvoeding, voor coaches, maar het biedt ook recente kennis en inzichten aan wetenschappers en beleidspersonen die werken in onderwijsvernieuwing en/of met het zich ontwikkelende kind of adolescent. Wat hen bindt is de interesse in ontplooiing van kinderen en jeugdigen en een multidisciplinaire aanpak van coaching en begeleiding.

 

Programma en inschrijving

Heeft u interesse en wilt u meer weten, klik dan hier om naar de symposium website te gaan.


Aansluitend op het symposium geeft prof. Jelle Jolles een publiekslezing, die is ingebed in zijn oratie. Deze openbare les is vrij toegankelijk en begint om 15:45 uur in de Aula van de VU. Voor nadere informatie, klik hier.