Agenda

24
nov

Symposium
Spraaktaal en handelingen: verbanden en comorbide stoornissen in de ontwikkeling

 
 
Terug naar agenda

Op dinsdag 24 november 2020 organiseert de Hogeschool PXL dpt.Healthcare het symposium ‘Spraaktaal en handelingen: verbanden en comorbide stoornissen in de ontwikkeling’.

In 2004 publiceerde dr. Charles Njiokiktjien Gedragsneurologie van het kind, handboek voor neuropsychologie, neurologie en psychiatrie, waarin hij de belangrijkste inzichten van de 20ste eeuw beschreef. Deze lijvige monografie (1100 bladzijden en ca. 4600 referenties) heeft een hybride aard; naast de ontwikkelingsstoornissen kan men veel andere klinisch nuttige neuropsychologische onderwerpen vinden.

Het handboek is geheel herschreven met het doel de zoektocht naar up-to-date kennis te vergemakkelijken voor hen die met kinderen te maken hebben – artsen, (neuro)psychologen en paramedische behandelaren, zoals logopedisten, kinesi-en ergotherapeuten.

De vragen die wij ons in het boek en tijdens het symposium stellen liggen op het vlak van de neurale dimensies en de fun-dering van functies en hun stoornissen in de ontwikkeling. Wij brengen nieuwe wetenschappelijke inzichten omtrent ontwikkeling en ontwikkelingsstoornissen bij jonge kinderen met relevantie voor diagnostiek en behandeling. Het belooft een boeiend symposium te worden onder voorzitterschap van Johan Lemmens, lector aan de Hogeschool PXL.

Kijk voor meer informatie en aanmelden hier