Nieuws

"Hoe meneer prins zijn gedachten kwijtraakte: Verhalen uit spreekkamer van de neuropsycholoog"

14 maart 2022
 
 
Naar nieuwsoverzicht

Boekentip!

Onlangs is het door klinisch neuropsychologen geschreven boek "Hoe meneer prins zijn gedachten kwijtraakte: Verhalen uit de spreekkamer van de neuropsycholoog" uitgekomen. 

In dit boek bespreken elf klinisch neuropsychologen bespreken 'die ene patiënt’. Die patiënt die hen aan het denken zette, die hun altijd is bijgebleven, die hen verbaasde of hun iets leerde over veerkracht. Het verhaal van Lizzy, wier wereld van plastic lijkt; van Anja voor wie woorden hun betekenis verliezen; van meneer Pietersen die ten onrechte vreest voor dementie; en van meneer Prins, wiens angst bewaarheid wordt. Het levert een bont gezelschap op van mensen die vechten voor hun leven, leren leven met een beperking, zich noodgedwongen neerleggen bij een onvermijdelijk einde, of zich juist in al hun veerkracht laten zien.

De auteurs zijn klinisch neuropsychologen: Helen Anema, Esther van den Berg, Sarai Boelema, Annelies Buhrmann, Irene Huenges Wajer, Josje Kal, Mariska Mantione, Carla Ruis, Haike van Stralen, Kim Verweij en Martine van Zandvoort.

Het boek is te bestellen via de website van Boom Psychologie