Nieuws

Nederlandse onderzoekers vallen in de prijzen tijdens INS MidYear bijeenkomst in Barcelona!

14 juli 2022
 
 
Naar nieuwsoverzicht

Nederlandse onderzoekers vallen in de prijzen tijdens INS MidYear bijeenkomst in Barcelona!

Vorige week vond van 6 tot en met 8 juli de International Neuropsychological Society (INS) MidYear bijeenkomst plaats in Barcelona met als thema “Global Innovations in Science and Practice”. Tijdens deze bijeenkomst erkende de INS Student Liaison Committee (SLC) vijf onderzoekers voor hun verdienstelijke abstract met een INS SLC Student Research Award, waaronder dr. Anne Buunk en dr. Jessica Bruijel. Van harte gefeliciteerd! Zij vertellen hieronder meer over hun onderzoek.

 

Emotion Recognition in Low-Grade Glioma Patients Before and After Surgery - Anne Buunk, Universitair Medisch Centrum Groningen

Anne (links): “De resultaten van het huidige onderzoek tonen aan dat het belangrijk is om naast algemene cognitie, ook sociale cognitie in kaart te brengen bij patiënten met een laaggradig glioom. In de onderzochte patiëntengroep werden namelijk zowel voor als na de resectie stoornissen in de emotieherkenning gevonden en bleken deze niet gerelateerd aan algemene cognitie of tumorlocatie. Bovendien werd er geen significant verschil gevonden tussen de prestaties voor en na de operatie, oftewel: de tumor lijkt een belangrijke rol te spelen in verstoorde emotieherkenning in deze groep.”

 

 

Task-Induced Subjective Fatigue and Resting-State Striatal Connectivity Following Traumatic Brain Injury - Jessica Bruijel, Universiteit van Maastricht

Jessica (rechts): “Vermoeidheid komt veel voor na traumatisch hersenletsel (THL). Wij onderzochten de onderliggende neurologische mechanismen van vermoeidheid na THL. Subjectieve vermoeidheid lijkt bij mensen met THL anders samen te hangen met striatale connectiviteit in rusttoestand dan bij mensen zonder hersenletsel. Meer kennis over de rol van de striatale connectiviteit bij vermoeidheid na THL kan mogelijk helpen bij de diagnose en behandeling van vermoeidheid.”