Nieuws

Prof. Dr. Roy Kessels genomineerd als INS voorzitter

26 september 2022
 
 
Naar nieuwsoverzicht

Stem op prof. dr. Roy Kessels!

Vandaag openen de verkiezingen voor het bestuur van de International Neuropsychological Society (INS), en wij zijn trots en verheugd om mede te delen dat Prof. dr. Roy Kessels is genomineerd voor de rol van voorzitter. 

INS leden kunnen van 26 september tot en met 16 oktober hun stem uitbrengen via de INS website: https://www.the-ins.org/current-members/ins-elections/. Nog geen INS lid? Dan is het de moeite waard om lid te worden: ldmaatschap kost slechts 150 dollar per jaar en heeft vele voordelen zoals korting op registratie voor INS meetings (zie voor een volledig overzicht: https://www.the-ins.org/join-ins/benefits-of-membership/).

Lees en bekijk hieronder meer over Roy zijn plannen en ambities als voorzitter.

Mission statement prof. dr. Roy Kessels:

"Ik ben hoogleraar neuropsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en klinisch neuropsycholoog bij Vincent van Gogh in Venray, waar ik mij richt op een moeilijke doelgroep patiënten met vaak zeer ernstige cognitieve problemen. Samenwerken en team science, over disciplines en grenzen heen, en het inbedden van mijn onderzoeksresultaten in patiëntenzorg, onderwijs en opleidingsprogramma’s zijn mijn belangrijkste drijfveren.

Al sinds het begin van mijn carrière ben ik actief in INS, in het begin alleen als congresdeelnemer, maar later ook als bestuurslid en lid van de redactieraad van JINS, als organisator van het INS-congres in Amsterdam in 2013 en als voorzitter van de Awards committee. Ik ben ook bestuurslid geweest van de Federation of European Societies of Neuropsychology, met wie INS een samenwerkingsverband heeft.

Als voorzitter van de INS heb ik de ambitie om van INS een toegankelijkere en inclusievere vereniging te maken in de breedste zin van het woord. Dit omvat uiteraard diversificatie met betrekking tot etniciteit, culturele achtergrond en gender, maar ook aandacht voor andere disciplines of nieuwe onderzoeksmethoden. Mijn belangrijkste doel is om de "I" in INS te vertegenwoordigen, door de banden met andere internationale verenigingen in ons vakgebied te versterken, niet alleen binnen Noord-Amerika, Europa en het Australische continent, maar ook binnen continenten die momenteel ondervertegenwoordigd zijn in INS."