Nieuws

En de winnaar van de Dissertatieprijs 2021 is...

29 december 2021
 
 
Naar nieuwsoverzicht

De jury van de NVN Dissertatieprijs heeft besloten de NVN de Dissertatieprijs toe te kennen aan: Dr. Nina Beker! Zij schreef het beste proefschrift op het gebied van de neuropsychologie, afgerond in de periode tussen 1 september 2020 en 1 september 2021.

De titel van Nina's werk is: "Cognition in centenarians: Evaluation of cognitive health in centenarians from the 100-plus Study." Uit deze dissertatie blijkt dat honderdjarigen goede cognitieve test prestaties kunnen leveren en dat deze prestaties relatief stabiel blijven over de jaren. In sommige gevallen hadden zij risicofactoren voor dementie of daarbij passende hersenveranderingen. Dit duidt mogelijk op het vermogen om te compenseren voor factoren die bij dementie een rol spelen. 

Prijsuitreiking

In verband met de afgelaste najaarsconferentie, zal de uitreiking van de Dissertatieprijs 2021 tijdens de voorjaarsconferentie van 2022 plaatsvinden. Nina zal dan ook een korte voordracht geven over haar proefschrift, dus save the date! Bekijk hier alvast Nina's eerste reactie op het winnen van de prijs:

 

Inzendingen 2021

Benieuwd naar Nina haar proefschrift en de andere inzendingen? Bekijk ze via deze link en klik op de download voor de samenvatting of online link naar de dissertaties.