Betto Deelmanprijs

2023

De jury, onder leiding van professor Joke Spikman, heeft besloten de Betto Deelmanprijs 2023 toe te kennen aan dr. Anne Buunk vanwege haar veelbelovende carrière als jonge neuropsycholoog en haar bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland.

Dr. Buunk studeerde klinische neuropsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2019 aan deze universiteit op het proefschrift The impact of the invisible: Cognitive deficits, behavioral changes, and fatigue after subarachnoid hemorrhage. Haar onderzoek richt zich op de gevolgen van hersenschade, zoals een hersenbloeding of (de behandeling van) een hersentumor, voor cognitie en gedrag. Anne Buunk behaalde in 2018 de registratie tot Gezondheidszorgpsycholoog en is momenteel in opleiding tot Klinisch Neuropsycholoog. Zij neemt deel aan het gecombineerde Topklas traject, waarbij wetenschap en patiëntenzorg hand in hand gaan. Daarnaast draagt Anne als voorzitter van de sectie Neuropsychologie van het Nederlands Instituut van Psychologen in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van de klinisch neuropsychologische beroepsuitoefening. 

 

De Betto Deelman prijs, bestaande uit een erepenning en een bedrag van 5000 euro, zal worden uitgereikt in Groningen, nadere informatie over de locatie volgt. Iedereen is van harte welkom.

Stichting Neuropsychologie Nederland heeft als doel wetenschappelijk onderzoek in de neuropsychologie en de klinische toepassing ervan te bevorderen en de publieke bekendheid ervan te vergroten.

De stichting tracht dit doel onder meer te verwezenlijken door de Betto Deelmanprijs uit te reiken. De prijs werd eerder uitgereikt aan Han Diesfeldt (2009), Roy Kessels (2011), Hanna Swaab (2013), Hilde Geurts (2014), Esther van den Berg (2015), Erik Scherder (2016), Luciano Fasotti (2017), Joke Spikman (2018), Tanja Nijboer (2019), Paul Eling (2021) en Ben Schmand (2022).

Inzendingen