Nieuws

Dr. Tanja Nijboer ontvangt Betto Deelnamprijs 2019

24 juni 2019
 
 
Naar nieuwsoverzicht

Afgelopen vrijdag mocht Dr. Tanja Nijboer de Betto Deelmanprijs in ontvangst nemen. De jury, onder leiding van professor Edward de Haan, heeft besloten haar deze prijs toe te kennen vanwege haar uitzonderlijke verdiensten als neuropsycholoog en haar bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland.

Tanja Nijboer heeft na haar studie Psychologie, promotieonderzoek gedaan aan de Universiteit Utrecht naar de neuropsychologie van kleurwaarneming. Zij ontving in 2010 een NWO Veni subsidie voor haar onderzoek naar hemispatieel neglect. Sinds 2011 combineert Tanja haar werk bij de Universiteit Utrecht met een functie als senior onderzoeker bij het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde in Utrecht. Het onderzoek van dr. Nijboer is gericht op visuele en spatiële waarneming en aandacht bij mensen met hersenletsel. Naast haar indrukwekkende bijdrage aan de cognitieve theorievorming, maakt zij tevens gebruik van innovatieve methoden, zoals Virtual Reality en Prisma-Adaptatie, voor de verbetering van diagnostiek en behandeling in de klinische praktijk. Dr. Nijboer is tevens zeer actief in het onderwijs. Tevens is zij bij het vakgebied betrokken als bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie en als redacteur van het Tijdschrift voor Neuropsychologie.

In de media

Er was de afgelopen veel aandacht in de media voor het onderzoek van dr. Nijboer en de toekenning van de Betto Deelmanprijs, zoals online te lezen op de websites van RTV UtrechtNU.nl en te beluisteren bij BNR nieuwsradio!